dimarts, 5 de maig del 2009

Per fi tindrem un centre dreta sobiranista?

Ha passat el que havia de passar, Euskal Herria ha perdut, almenys momentàniament però sí que malauradament crec que per un temps considerable. Primer van ser els sociates navarresos donant la presidència contra tot pronòstic i amb una vergonya aliena espectaular a l'UPN, i ahir van ser els sociates bascos a Vitòria fent un front ultra espanyol per entrar a Ajuria Enea gràcies a les trampes, talment com si juguéssin al pati de l'escola.
El territori dels bascos, salvant les distàncies, ha caigut talment com el 1937 i l'espanyolisme ferotge ha tornat a entrar per governar-lo, deixant sola altre cop enfront l'Espanya uniforme, la nostra pàtria, Catalunya (Això és significatiu, sempre cauen ells primer).
Si dic que han deixat sola Catalunya és perquè suposo que la gent podrà trobar les diferències entre un govern del PSC amb un partit demòcrata i independentista com ERC i un govern del PSE (tenint en comte que és un partit ple de rancor i d'odi) amb un partit ultra com el PP basc. Qui no vegi les diferències és que senzillament no les vol veure.
Doncs això, tal com va passar en aquells anys sembla que el final s'acosta, la línia vermella (aquella tan desitjada per l'independentisme) per fi es veu a l'horitzó i ens pot portar al final del drama com el 39, torno a salvar les distàncies, o sigui, anorreats i espanyolitzats completament, o haver après la lliçó i intentar perquè sigui la vegada definitiva per a dir: Adéu Espanya.
Doncs per aquí vaig. El què ha passat a Euskadi podria anar bé per una qüestió que sembla que també estigui succeïnt a casa nostra, que el PNB amb tots els seus empresaris, després de l'abaixada de pantalons de l'Ibarretxe tirant-se enrera amb el referèndum i anant al desert de la oposició veient el què els hi cau a sobre, esclati i aposti definitivament i de veritat, per saltar el mur de l'autonomisme.
A Catalunya, la jugada doble és la d'ERC, malgrat que en un tant per cent elevat no hagi sortit rodona (ningú és perfecte i la política de govern és dificil companys!). Per un cantó veure un espanyol com el Montilla defensant que la llengua pròpia de Catalunya és el català davant els Ciudadanos (un fet insòlit), per tant acostar el PSC i la seva patuleia a les institucions catalanes, que no al sobiranisme. I atenció! per l'altre, fer tornar gradualment i cada cop més sobiranista el centre dreta català (una altre fet insòlit), estic parlant, és clar, de CiU i tots els seus acòlits. Això s'està notant cada vegada més i és bo, no ho dubteu. La història ho jutjarà, i n'estic segur que ho jutjarà així.
També és cert que no tinc ni la més remota idea de com acabarem, però la intenció és aquesta i s'havia de provar.
Per tant, companyes i companys paciència i menys rondinar perquè a l'hora de la veritat a la taula d'en Bernat qui no hi és no és comptat, o sigui, qui no estigui d'aquí pocs anys (la línia vermella) per un procés sobiranista per ell farà. I jo de moment compto amb ERC, les CUP i el sobiranisme civil per molt freak que sigui, a veure si CiU es desperta i també salta el mur, tant de bo!
Si això fos així, haver-los enviat a la oposició haurà estat un gran encert.



2 comentaris:

vador girones castells ha dit...

L'any 1918 es cridà "Dadà no és res!" i es prengué com imatge la de l'objecte absurd del futur que definí Christoph Lichtemberg, el sagaç filòsof-físic del s.XVIII, aquell famós "ganivet sense fulla, al qual li falta el mànec".
Unes declaracions dels dirigents d'ERC m'han fet pensar en el ganivet impossible.

Ha estat Ridao qui en nom d'ERC ha afirmat que seguiran apostant en el futur per governar amb els socialistes i reproduir el govern tripartit i que confien en la força de les sigles per a mantenir els seus vots i convertir en testimonial fracàs l'acció de Carretero. I el sorprenent , des de l'òptica de l'estratègia política - no pas de la coherència, que em sembla inexistent- és que els directius d'ERC malbaratin el seu crèdit de partit nacionalista oferint impúdicament els futurs vots dels seus electors al PSC-PSOE, que hagin humiliat volgudament Carretero i que hagin propiciat una escissió dins del republicanisme nacional i que buidin de contingut les sigles del partit.

Els dirigents d'ERC, com nous dadaïstes, proclamen el triomf de l'absurd. Quina eina nacional és ERC ?...
Copsem en la seva realitat el mapa nacional ?, el veuen amb claredat tots els partits nacionalistes?... ERC distorsionada, Reagrupament originada per una escissió, d'altra banda les CUP, una alenada fresca necessària a la política local, mediten convertir-se en candidatura electoral al Parlament, CDC i UDC seguiran -probablement- federades. El que fins ara eren dos programes nacionals poden convertir-se l'any 2010 (o abans) en tres i un, el d'ERC, lligat a la sort del PSC-PSOE. Oferta excessiva per a un país petit que ha de pugnar amb la de dos partits nacionalistes espanyols. La responsabilitat i culpa dels partits d'obediència catalana és gran en donar tants d'avantages al PSOE i al PP puix en comptes de trencar aquests es trenquen entre ells.

Els partits nacionalistes catalans són eines al servei de l'enfortiment i cohesió nacional, ERC es pot convertr en una eina tan absurda com l'impossible ganivet de LIchtemberg, sense mànec i sense fulla.
Carme Laura Gil

Josep ha dit...

liberals centre-dreta independentista?

Joan Laporta, Xavier Sala-Martin?

El Partit Republicà Català, Força Catalunya, Reagrupament?