dimarts, 9 de desembre del 2008

Onze nadals i un cap d'any


M'acaba de caure a les mans un treball ben fet, d'aquells que et fan sentir cofoi de ser català, o sigui normal, d'aquells projectes però, que malauradament en aquest país passaran sense pena ni glòria, justament també perquè és un treball subvencionat, ja pagat abans de sortir diguem-ne, i per tant, el seu destí estarà a engruixir una mica més les lleixes de les llibreries, o a molt estirar la de les botigues de discs. No patiu no sortirà pas pel TN.
Aquest llibret-disc de poesies de J. V. Foix, titulat Onze Nadals i un Cap d'Any, està molt ben presentat, és curós i minimalista, i sobretot és molt interessant; no només pels propis poemes del Foix sinó perquè aquests, estan acompanyats d'il·lustracions del Dalí, Guinovart, Mompou, Tàpies, Sunyer, Miró... i musicats per una banda molt creativa. Els Poetristes.
L'Albert Vila, el Marc Serrats i el Titot han fet un treball elegant i modern. Vull destacar aquest últim adjectiu perquè en una història com aquesta, era molt fàcil caure en la inèrcia de sempre de contractar el típic grup de folc o de clàssica, per fer-ho ben nostrat i seriós, segur que seria un treball excel·lent però... pesat! Mare de Déu, ja m'ho imagino pesat amb ganes.
Musicar els poemes del Foix no és fàcil, doncs ells ho han fet bé, amb diversitat d'estils i amb un clar toc electrònic (la mà negra del Xerramequ hi és present). És un disc amb gràcia i que és fàcil d'escoltar, vaja, que es posa bé escoltar-lo. Jo us el recomano, pels amants a les bones lletres, pels amants a la música ben feta i pels amants del país, cerqueu-lo i compreu-lo.

J. V. FOIX
ONZE NADALS I UN CAP D'ANY
Eumo Editorial-HAAC/Fundació J. V. Foix/Propanganda Pel Fet

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tinc ganes de tenir-lo... però ahir no el vaig trobar enlloc.

Salut Eric!!