dijous, 26 de novembre del 2015

Cupaires, no ens falleu!

Posem per cas que la CUP té tota la raó del món, que sí, que ja n'hi ha prou de tant tacticisme per part dels autonomistes de sempre que realment no s'acaben de creure això del procés. Posem que la CUP no s'ha tancat mai en banda i sempre s'ha mostrat oberta a tota classe d'alternatives per desbloquejar l'acord, i amb voluntat de no aixecar-se de la taula. I que com a conseqüència de tot això, és la coalició de Junts Pel Sí, i més concretament Convergència, que encara no ha ofert tot el que havia d'oferir per arribar a un acord satisfactori pels dos milions de votants que amb tota l'esperança del món van votar "sí" a la independència més enllà dels partits. Posem també que el full de ruta pactat per tothom, en forma de declaració rupturista, no és prou engrescadora i potent, tot i la reacció enfurismada de l'unionisme i sabent que ha generat entusiasme a tot l'independentisme. Que les condicions per executar un pla de xoc contra la pobresa i  per la justícia social no són del tot òptimes, tot i l'annex a la declaració que qualsevol partit d'esquerres celebraria. Que la intransigència de JpSí d'imposar un candidat a la presidència del Govern que no té prou consens impossibilita un acord, tot i que és el candidat a la presidència d'una candidatura que ha obtingut 62 diputats amb una participació històrica del 77,5%. O que la xuleria i les males pràctiques dels últims dies de convergents impedeixen una bona sintonia entre tots els actors, sense tenir en compte la xerrameca negativista constant que la CUP exercia a la premsa cada dia, durant les setmanes prèvies als plens d'investidura. Posem-hi tot això i més.

Doncs bé, que algú m'expliqui què farà la CUP amb tota aquest doll de raó si tot se'n va a la merda i encetem una guerra civil de retrets i d'insults fins a unes noves eleccions al març. Us imagineu tota aquesta tensió durant quatre mesos més? Morts i enterrats. Què coi farà un partit que només representa el 8% dels votants emportant-se la raó a la tomba? Què farà la CUP amb menys representació -més que probable- quan votem al març? Que algú m'ho expliqui siusplau, perquè jo només veig que aquí hi manca intel·ligència, sentit comú i respecte als votants. Si creus que tens tota la raó, perquè fins al moment no he vist cap autocrítica -cap!- d'aquests últims dies, i penses que el teu interlocutor no veu els errors propis, el que has de fer és cedir una part de la teva raó, i arrapar-te a ell si és que consideres que el necessites per arribar al teu objectiu. La raó en política s'acaba quan et carregues la il·lusió de tot un poble, una màxima que tot partit polític s'hauria de gravar a la porta de la seva seu. Siusplau cupaires, feu un últim esforç i veureu com a la curta, els que ara considereu poc creïbles, demà els tindreu al costat de la trinxera fent front a la immediata reacció furibunda que l'estat escopirà.

Reconduir la situació és la millor notícia que hem tingut després d'haver perdut un temps preciós, i del ridícul fet davant d'uns votants cada vegada més desencantats i amb el cor encongit. Ara simplement hem d'acabar de reblar el clau. Cupaires, patriotes, no ens falleu!