dimarts, 23 de desembre del 2014

Guanyeu i deixeu les excuses per als perdedors

Tot el debat sobre les llistes electorals en unes properes eleccions plebiscitàries que haurien de significar l'inici -i el final- de la desconnexió política entre Catalunya i Espanya, ens demostra una vegada més, com deia Unamuno, que als catalans ens perd l'estètica. Els arguments d'un cantó i de l'altre que s'han posat sobre la taula, ja ho vaig escriure en un altre article, tenen alhora elements positius i negatius per molt que un servidor s'hagi mostrat des d'un principi a favor de les llistes separades. Desconfieu dels que es creuen amb la veritat absoluta. El quid de la qüestió, però, el que realment és insuportable ara mateix, és la irresponsabilitat i el xantatge de no convocar eleccions immediatament sabent que no fent-ho, el xàfec que ens espera si entrem dins del cicle electoral espanyol, serà terrible.

És del tot legítim, fins i tot sa, discrepar i lluitar per una opció concreta, això és política amics, però no és de rebut segrestar els anhels d'un poble i hipotecar la il·lusió de tants milers de catalans i de catalanes que han realitzat les demostracions polítiques més grans de la història europea. Jo no sé si el president Mas acabarà convocant eleccions, penso que sí perquè no té cap altra alternativa creïble, però aquesta ridícula espera per marcar el pols a ERC, posant en valor el seu orgull per a veure quants actes d'amor li demostra en Junqueras, o si directament se li posa de quatre grapes, no ajuda gens.

També és absurd a aquestes alçades posar la banya en la llista unitària quan ja no era unitària des de bon principi, però supera tot el sentit comú quan es demostra dia a dia que hi ha cada vegada més veus discordants. A mi no m'importaria votar una llista encapçalada pel Mas, us ho dic de debò, jo no tinc les fòbies de l'esquerra recargolada que es vendria l'ànima abans de reconèixer una Catalunya independent governada pel centredreta, ja em coneixeu. Però és d'obtusos intentar fer combregar a tot un sector quan aquest no té ganes de fer-ho. Que no ho veieu? Per què obligar a uns que no volen ser obligats? Aquestes coses mai acaben bé, cregueu-me. Què hi voleu fer? Tenim el país que tenim, hòstia! No us hi feu mala sang, convergents, i sigueu més putes que bonics, intenteu guanyar amb les forces que teniu, demostreu que sou millors que els altres i veureu com la competència ens farà guanyar a tots. L'honor es guanya quan hi ha una convicció clara i quan ets valent per tirar endavant el teu projecte malgrat tot. Us sona Israel?

Per això, si el president no acaba convocant les eleccions ens obligarà a pensar que realment hi ha algú dins de Convergència que no vol la independència de Catalunya, perquè si realment la volguessin, no es farien servir excuses de perdedors i xantatges vergonyants. Si vols la independència, fabrica-te-la, collons, i veuràs com acabes triomfant sent el líder de tots.  

President, convoqueu, guanyeu, fabriqueu la independència, i deixeu de jugar al gat i a la rata. De moment, ja teniu assegurat el suport d'ERC al Govern per fer el salt més gran de la nostra història. A què espereu, president?



1 comentari:

Josep ha dit...

Tu creus que Mas és independentista?