diumenge, 9 de juny del 2013

L'estrella i la creu

Quan els jueus van aconseguir hegemonitzar el món mitjançant la paraula i l'escriptura, els espanyols segles més tard, en nom de la mateixa Bíblia jueva i vestits amb la creu, arrassaven territoris a sang i foc amb l'espasa. Mentre l'estrella de David era perseguida durant segles i segles, la creu imposava moral i expendia l'odi al jueu a tot el planeta. Intel·ligència versus fanatisme. La paraula versus l'espasa. Ara, els fills d'Israel finalment viuen a la seva terra creant un dels països més pròspers i avançats del món, malgrat l'amenaça constant d'uns enemics que els volen enfonsats al mar. En canvi, l'església catòlica necessita el perdó diari de la humanitat, i el Regne d'Espanya, viu la seva enèsima crisi caient als nivells més baixos de descrèdit i desprestigi absolut. Justícia divina.


4 comentaris:

Oliva ha dit...

ESPANYA,VA NEIXER AMB EL DO DE L'INTRANSIGENCIA.....O POTSER ES NOMES CASTELLA?...LO QUE SIGA,AIXI ELS HI VA¡¡¡....PER CERT, ISRAEL,POTSER QUE SU FAGI MIRAR AIXO TAMBE.....L'ORTODOXIA MAI ES BONA,SIGA DEL COLOR QUE SIGA.

Eric ha dit...

Israel és un estat de dret no ortodox. El problema és que com en tots els estats sempre hi ha un sector molt conservador que impossibilita el progrés. I en el cas d'Israel l'escenifiquen els ultraortodoxos. Un problema que l'estat hi ha de fer front.
Salut.

CríticaPolítica1 ha dit...

L'Església Catòlica viu amb l'agraïment dels milions de pobres que ajuda i sosté mitjançant els centenars de menjadors socials, residències, orfanats i càrites que té només a Espanya (imagina't al món sencer). No necessita pas el perdó de l'estupidesa laica (i no etsic dient que tots els laics siguin estúpids) que l'acusa de no haver fet i seguir fent res més que mal el món.

D'altra banda, hauries de llegir una mica sobre l'actuació de l'Església espanyola a la colonització d'Amèrica.

Eric ha dit...

És precisament aquest un dels fets que detesto més de l'església catòlica, el de crear un sistema caritatiu per a l'ésser humà. Un liberal no pot estar més en contra d'aquesta manera de danyar la dignitat humana. Facilita la canya i no regalis el peix, aquesta és una màxima que l'església catòlica no voldrà assolir mai perquè es creu moralment superior als altres mortals.

Pel que fa a Espanya no cal que et digui que és el país amb el rècord mundial de suspenció de pagaments. Un Estat inventat, lamentable, subsidiari i autoritari, un país de cabrers i funcionaris, acostumats als 'pronunciamientos' més que a l'emprenedoria. Un camp abonat -com a sud-amèrica- perquè l'església catòlica remeni a la seva lliure voluntat.

Concepció de la Verge Maria? Jesús el Messies? Hahahaha... No em facis riure! Els jueus, molt més intel·ligents que els catòlics, com s'ha demostrat al llarg de 2000 anys encapçalant el món de les idees de progrés i dominant l'economia mundial, encara se'n riuen d'aquest ridícul esotèric i màgic.

Salut i gràcies pel teu comentari.