dilluns, 5 de març del 2012

Ò.K! Brigada Internacional (Catalunya meets Occitània)

Ahir amb molta pompa i amb tots els ets i uts vam presentar davant la premsa l'espectacle Ò.K! Brigada Internacional que oferirem aquest dissabte al Llum de Gas dins el festival Barnasants. Entre autoritats (diputats, regidors i representants de totes dues nacions) l'amic Marçal, el motor i la flama inquieta de tota aquesta història, va aconseguir organitzar més que una simple roda de premsa. Allí vam presentar i rubricar la comunió de tres festivals -Barnasants, Sém e Serem de Tolosa i l'Estivada de Rodés- i la defensa de les institucions catalanes a la llengua d'Oc, a més de convocar el poble de Catalunya a la gran manifestació del 31 de març a Tolosa de Llenguadoc pel reconeixament legal d'aquesta.

Així doncs, aquí teniu el per què de tot plegat:

Cap i cua: Catalunya i Occitània. Un grapat de cançons i lluites compartides des de Les Valades Occitanes (Alps italians) a Bordeus, i de Llemotges a Guardarmar. El conjunt Badabad'Òc, sembrant al carib mediterrani i quatre veus collint a tort i dret: Joan Garriga, de la Troba Kung-fú, Gigi de Nissa, dels mítics Nux Vomica, l'Stefano de Lou Seriol de Las Valadas (Piemont) i el Belda, com de costum. Un sol escenari i tres conviccions: la unió fa la força, la festa alegria i qui canta els seus mals espanta. Tot ben mesclat i sacsejat en un nou espectacle: Ò.K! Brigada Internacional.

Coproduït pels festivals Barnasants, Sèm e serem (Tolosa, Òc), i l'Estivada (Rodés, Òc), Ò.K! Brigada Internacional és la trobada d'aquests músics que, tot seguint la tònica habitual de solvència contrastada, junts revisaran els càntics populars i les cançons d'autor més emblemàtiques d'ambdós països per fer-ne una festa i us conviden a participar-hi amb la gola, la mirada, les mans i els malucs. L'espectacle, abans d'enfilar camí cap a Occitània, s'estrena al Barnasants!

Més informació a: http://www.barnasants.com/

La gira es completarà amb una actuació al 7 de juliol a Tolosa de Llenguadoc, i una altra al 27 del mateix mes a Rodés.