dimecres, 2 de novembre del 2011

A Madrid, Catalunya SÍ

Demà dijous comença oficialment la campanya electoral de les eleccions al Congrés i Senat espanyols. Unes eleccions vitals -com totes- que brinda la possibilitat de fer sentir la nostra veu, la veu catalana de la fermesa i la dignitat al Regne d'Espanya. Cal ser-hi presents, cal que l'independentisme i l'internacionalisme faci pinya per fer forat a l'Estat i presentar el nostre envit davant les corts espanyoles, un lloc que no deixa de ser el primer entrebanc cap a la normalitat nacional i social del país.

Des de Catalunya doncs, la candidatura d'ERC-RCat i la plataforma Catalunya SÍ es plantarà a Madrid per plantejar-los i avisar-
los que el nostre país ja ha emprès el seu camí cap a l'alliberament nacional i el seu progrés social. I és en aquest sentit que també pensa comptar amb les altres opcions nacionalistes i/o independentistes d'arreu dels PPCC com també amb les basques i gallegues per a fer un front comú. I és que la política i la lluita te la fas, o te la fan.

Vota per ser-hi, vota per guanyar!


Us deixo amb el manifest de la plataforma Catalunya SÍ i alguns dels seus adherits més relle
vants:

MANIFEST CATALUNYA SÍ

El proper 20 de novembre hi ha eleccions al Congrés de Diputats i al Senat espanyols. Creiem que els catalans hi hem de participar per tal de poder utilitzar a favor nostre totes les possibilitats que ofereixen aquestes institucions.

Per defensar els interessos de Catalunya en aquests comicis, un conjunt de persones compromeses amb el país que treballem per la independència des de la societat civil, de sensibilitats i orígens diversos, hem constituït la Plataforma Catalunya Sí. Des d’aquesta Plataforma volem donar suport a la candidatura encapçalada per l’escriptor i historiador Alfred Bosch i el doctor Moisès Broggi.

En un moment en què els moviments socials han guanyat els carrers de les nostres viles i ciutats, en nom del dret a decidir, la justícia social i les llibertats nacionals, no només com a opció, sinó com a necessitat urgent, creiem que és l’hora d’enfortir una nova manera de fer política, més participativa i que connecti amb la ciutadania:

- Una nova política que entenem com a acció per donar solucions eficients i reals als problemes del dia a dia de les persones, en un context econòmic extremadament difícil.

- Una nova política que entenem com a lluita per resoldre els problemes econòmics del nostre país, amb un espoli fiscal que ens impedeix mantenir l’estat del benestar tal com l’entenem i com el volem, i que atura el nostre desenvolupament.

- Una nova política que entenem com a fórmula per blindar la nostra llengua, el català, instrument de cohesió social i d’identitat col•lectiva, constantment qüestionada i atacada des de la voluntat persistentment uniformadora de l’Estat.

- Una nova política que, en definitiva, entenem necessària perquè Catalunya assoleixi la independència, indispensable per al seu desenvolupament social, cultural i econòmic.

Avui, persones amb una llarga trajectòria d’activisme per la defensa de les llibertats nacionals i democràtiques del nostre país han fet el pas d’engruixir l’independentisme polític. I nosaltres, gent bregada en la participació, en l’esperit de les accions col•lectives i democràtiques, volem fer aquest pas amb ells.

Ens constituïm, doncs, com a plataforma Catalunya Sí per donar suport a l’Alfred Bosch i a en Moisès Broggi, i a tot el que representen, en l’única candidatura independentis ta d’aquestes eleccions. Perquè estem cansats d’esperar, perquè volem una societat justa i lliure de la tutela d’Espanya; perquè veiem el futur amb il•lusió i no tenim por de decidir allò que volem ser. I ens cal dir-ho ben alt i ben fort pertot arreu per tal d’arribar ben aviat a poder construir de manera pacífica i democràtica el nostre futur com a Estat inde pendent.
Fem, doncs, una crida a la societat civil a adherir-se a aquesta plataforma, convençuts que la independència política és l’única via i condició de possibilitat per resoldre els problemes quotidians de la ciutadania i del país.

Catalunya, desperta!
Ara Sí, així Sí, Catalunya Sí!

Músics i artistes:
- Lluís Llach
- Gerard Quintana
- Joan Reig
- Lluís Gavaldà
- Quim Masferrer

Escriptors i periodistes:
- Màrius Serra
- Jordi Llavina
- Àlex Gorina

Món universitari:
- Ferran Requejo
- Elisenda Paluzie
- Xavier Cuadras

Sindicalistes:
- Laura Pelay (UGT)
- Noël Climent (CCOO)

Representants d’entitats empresarials:
- Ramon Carné
- Isabel Galobardes

Representants del sobiranisme cívic:
- Jordi Porta
- Pep Cruanyes
- Miquel Sellarès
- Jaume López
- Carles Mora
- Carme Teixidor
- Gemma Ferrer

I personatges de la trajectòria de:
- Fèlix Martí
- Pare Manel
- Gorka Knörr
- Moisès Broggi