dilluns, 8 de juny del 2009

Sis reflexions d'ahir a la nit


1. L'Oriol Junqueras ja és eurodiputat! Aquest bon home, aquest patriota de pedra picada, aquest intel·lectual que està al servei de la nació catalana ha sortit elegit. I amb ell, dos sobiranistes més que crec que podran fer un bon trident català a Europa.
2. El PSC es fot la patacada més important dels partits catalans, i això no és res més que una gran satisfacció personal i un respir per a Catalunya. És massa el poder que acumulen i massa difícil establir estratègies amb ells. Ara, els fums sociates comencen la davallada.
3. CiU recupera el temps perdut i fa molt bons resultats, enhorabona per a ells. Ara a veure si els administren bé i en una direcció clarament sobiranista. Ja ho veurem...
4. ERC salva els mobles i albira una petita recuperació. Dir que van a la baixa perquè han perdut 70.000 vots i han perdut dos punts respecte les europees del 2004 és de nivell 0 de periodisme polític. No es poden comparar els vots d'una contesa europea de l'altra, bàsicament perquè hi ha cinc anys de diferència i el suport als partits és gradual any rera any, i més en el cas d'Esquerra, puix seria de bojos comparar les europees del 2004, després de la pujada històrica del 2003 al Parlament de Catalunya i tres mesos després de les espanyoles (recordeu els 8 diputats irreals a Madrid), amb aquestes d'ara, ja que s'ha de tenir molt en compte el darrer any i mig força convuls que ha viscut el partit. De fet, sí que es pot dir que hi ha certa recuperació ja que respecte les últimes eleccions, les espanyoles del 2008, quan el partit ja notava el desgast, s'ha pujat un punt i mig.
Està clar que ERC ja té un vot consolidat, vull dir que no s'ha esfondrat com alguns intuïen, i una estratègia que ha calat en un sector important, però ha de cercar la manera de recuperar un important vot sobiranista que ha marxat o ha tornat a CiU, i en una part més petita a aventures polítiques forànies.
5. L'ALE-Verds, el partit europeu el qual forma part ERC ha augmentat 11 diputats i es consolida com el quart partit del continent.
6. Tenim un problema greu amb el sector periodístic dominant de casa nostra. Ni els 23 anys de CiU al poder van servir per trencar el lobby sociata que persisteix al món comunicatiu català. Ells són els veritables guanyadors d'aquestes eleccions fent campanya diaria a favor, indirectement, de l'abstencionisme i desprestigiant els partits polítics, bé, a uns partits polítics concrets. Pobrets elles i ells, fent-se les víctimes i repetint fins al cansament que no firmaven cap notícia dels blocs. Bé, estar clar que no són els responsables directes, però la seva contribució ha sigut notable.
Una reflexió: Us imagineu que els espais electorals a Catalunya els decidís el Francino, el Cuní, el Pallicer o en Coral? No m'ho vull ni imaginar companyes i companys, més val que de moment estigui tot ben regulat.

4 comentaris:

Manel des de l'Exili ha dit...

Perdre un 28% dels vots no es una davallada, ja m'explicaras que cony és!.
COm podeu ser tant cecs, que no veieu que si en comptes de ser el bo de l'Oriol arriva a ser un Bernat Joan de torn, la perduda encara seria més gran.
Que no veus que si el BNG en comptes d'anar amb vosaltres hagués anat amb CiU i PNB, ara l'Oriol no hauria sortit!.

Si vols comparar resultats, hauries de saber que Esquerra ha tret els mateixos vots que el 1999!!!!

Si us plau, qui es pot creure aquestes mentides que dieu?.

Només els que estan a sou i s'aferren als miracles impossibles i els que no volen enfrontar-se amb la punta realitat: La direcció d'E està plena de trepes, gànduls i friquies!! que portaran a la ruina el partit.

Per cert, no se si has vist que tu mateix quan intentes justificar la perduda dels vots, bens a dir que Esquerra mai pot aspirar a ser majoritaria. És clar a les hores tenim:
1)si no pot ser mai majoritaria, no pot fer cap pas per la independència perquè no té prou suport
2)Mentre no s'aconsegueix aquesta majoria, continuem al govern fen patriotisme social i pluja fina amb els sociates
3)Com que estar al govern desgasta , en cada elecció perdem suport
4) Com que perdem suport tornem al punt 1)

Així fins que ens juvilem amb el sou de conseller o secretari general o director general de la Generalitat!.

Obriu els ulls, companys!

Si en la situació actual amb cada dia més independentistes, Esquerra no puja, encara ho farà menys quan les coses siguin pitjors!!!.

Eric ha dit...

Només et contestaré a tres qüestions, perquè amb insults et desqualifiques a tu mateix.
ERC ha baixat, sí, però no és per fer-hi mala sang, a no ser que algú hi gaudeixi amb aquesta sang, simplement m'he dedicat a analitzar uns resultats que en el seu global no són gens desastrosos, i els partits sempre tenen pujades i baixades, excepte els Ciudadanos que estan a punt de desaparèixer, cosa que no seria el cas d'ERC.
Si el BNG ha anat amb ERC és perquè aquest partit ha sabut fer bones aliances, i això és bo suposo.
Qui ha dit mai que un partit sol ens portaria a la independència??!! Això és d'il·lusos.
Et demanaria calma, perquè l'autèntic enemic és un altre, i si no quan vulguis ens trobem tu i jo cara a cara i parlem de patriotisme, a veure què surt...
Una salutació cordial i patriotica!

Manel des de l'Exili ha dit...

Eric, jo només he fet servir les paraules del president d'Esquerra quan he dit això de trepes, gànduls i friquies.

Per cert, el BNG, vaig parlar amb l'Ana Miranda a Brussel.les el dia 5 de Març i ella em va dir que volia anar amb CiU i el PNB, peró que el Duran no ho volia perquè volia aprofitar de la derrota del BNG per anar tercer i delegar el BNG a quart.
Per aixô com a mal menor varen pactar amb E. Ara com a mínim tindràn 2 anys i mig la carta de diputat.
Cosa que estic content tant per en Junqueras com per l'Ana. Sense ella no hagués estat possible la recepció del ALE al Parlament Europeu a la representació de deumil.cat que jo encapsalava.

Pero si et fixes el teu únic argument contra el que té dit, és que ERC no es com Ciutadanos!!.

El problema Eric, és que ERC s'hauria de comparar amb el PSC o CiU!!.

Vet a aqui el problema. Si els que encara hi esteu militant no sou més ambiciosos, Esquerra , perdó, l'executiva d'Esquerra, sempre deixarà per demà la independència!!.

Salut i sort, molta sort

Manel

Anònim ha dit...

Caram!
Bé, bé, jo tan sols et volia recordar que te n'has oblidat de la pèrdua de vots al País Valencià i del diminut augment de vots a les Balears i Pitiüses quan n'has fet el recompte.
Ai,a ai, ai...aquests Països Catalans...