diumenge, 20 de desembre del 2015

Per què no hauria de guanyar Podem?

Què pot passar si Podemos guanya clarament a Catalunya? I si pot formar govern a l'estat? Des del meu punt de vista aquesta seria la pitjor notícia que ens podria caure a sobre pels que creiem amb un procés de ruptura amb l'estat espanyol. 

Per què no hauria de guanyar Podem? Doncs perquè la CUP es podria veure legitimada a intentar aconseguir un gran bloc d'esquerres a Catalunya, i canviar el procés per un de nou que fos protagonitzat només per aquesta gran coalició ideològica. I això molt probablement ens portaria a unes noves eleccions al març per a veure si les esquerres poden guanyar el poder del procés. Un error de dimensions catastròfiques, no només pel guirigall que suposaria, sinó perquè no comptar amb tot l'altre gran bloc del centredreta significaria escapçar el país. 

També perquè la CUP, com els vells federalistes catalans, podria caure de nou en la trampa d'arribar a pensar en temps millors amb una esquerra 'amiga' a Madrid. El típic error que fa bona la dita que l'home ensopega dos cops amb la mateixa pedra. De fet, no seria estrany pensar en això vist algunes opinions de significats líders i articulistes de l'esquerra independentista antisistema. 

I finalment -i principalment, Podem no hauria de guanyar enlloc per assegurar-nos la bona salut econòmica dels ciutadans. Que el partit dels ressentits de baix i dels que demanen més despesa sense fi pugui tocar poder, només aconseguirà que la cosa s'acabi torçant més de la que està ara. Enfortir encara més un estat ja hipertrofiat, controlar la llibertat econòmica de la gent, i encotillar el sistema productiu mitjançant la súper regulació laboral, és portar-nos de pet a la misèria. Cap país ric del món ha aplicat totes aquestes mesures a l'hora.