diumenge, 28 d’abril del 2013

Toca revolució en aquest tricentenari

Avui que el cel sembla conjurar-se per plorar la mort dels patriotes germans Badia a mans dels qui odiaven Catalunya, és una bona ocasió per penjar aquest humil però explícit, i sobretot íntegre vídeo que la comissió organitzadora del Tricentenari ha realitzat. Un dels tres que hi ha. Aquest passat divendres al Palau de la Generalitat de Catalunya van fer l'acte d'obertura dels actes commemoratius, amb una sòlida i formal posada en escena. Val a dir que el President féu un encertat i valent discurs on va demanar el record a tots els que han donat la vida per aquest país per seguir el seu exemple. Perquè aquesta commemoració ha de servir per ensenyar i estimar la història en un país desolat massa anys per l'autoodi, però sobretot per entendre que sense la llibertat no podrem ser mai una societat adulta i ni molt menys culta, per això hem de treballar incansablement i assolir allò que aquells patriotes del segle XVIII volien i desitjaven. Ningú pot estar-ne al marge, perquè això és i serà una autèntica revolució, la revolució catalana. Perquè sense la llibertat que aquesta revolució cívica aportarà, no hi pot haver regeneració democràtica ni progrés, ni benestar. Per què la faríem aquesta revolució si no fos per això, doncs?!

Esclar que només els pèrfids i miserables com l'Enric Millo i el Pere Navarro i els seus seguidors poden rondinar i oposar-se a aquest record col·lectiu, perquè ells, tinguem-ho ben present sempre i a tota hora, són els representants directes o indirectes dels que van entrar per Almansa a sang i foc; són els Berwick, els Pòpuli, els Patiño, els regiments de dragons que arrasaven viles i pobles cremant-ho tot, representen l'antiprogrés i l'endarreriment democràtic que va significar el nou absolutisme centralista francès. Tal com ara representa la misèria de l'estat atonòmic espanyol, petit, esquifit i ruinós. Quin fàstic!




Un fragment del vídeo en paraules d'en Salvador Cardús: 'El mal que vingué d’Almansa no ha pogut mai esborrar la memòria de la nació ni la voluntat de recuperar-la, reivindiquem, per això, l’esperit de tots aquells que van lluitar i plantar cara a l’adversari'.