divendres, 27 de gener del 2012

Demà, clam social i nacional

Demà al Cap i Casal principatí, a les cinc de la tarda, hi ha convocada una manifestació contra les retallades. Bé, és evident que entre tots hem de fer els possibles per reconstruir el malaguanyat estat del benestar, l'invent d'Occident més eficaç per a garantir la llibertat, la democràcia, la cultura i evidentment el benestar dels ciutadans. Una fórmula que durant els últims anys d'opulència i excés d'usureria, ha estat banalitzada i malferida per TOTHOM.

En el nostre cas, el català, cal tenir molt en compte, per no caure en la demagògia més tronada, que la qüestió agafa unes proporcions preocupants, per no dir surrealistes, a causa d'un espoli econòmic inhumà que l'Estat espanyol ens imposa. Qualsevol persona intel·ligent i serena comprendrà que un país i/o territori no pot sobreviure amb un robatori anual de 16.000 milions d'euros. O per dir-ho d'una altra manera, no pot subsistir aportant el 8% del PIB quan el màxim tolerat en altres territoris europeus és del 4%. Amb tot això cal sumar-hi també els nefastos serveis públics que ens ofereix aquest Estat jacobí.

Per tant demà, la manifestació hauria de ser un clam per la dignitat social i nacional de Catalunya, un binòmi bàsic per entendre la nostra lluita, i no caure en el sentit anacional de la manifestació que alguns partits i sindicats practicaran.

Demà estelada en mà a favor de l'estat del benestar i per la independència fiscal!