dimarts, 27 de desembre del 2011

Fart del català emprenyat

Els catalans som pesats, excessivament pesats, a més de covards. Portem 30 anys de democràcia queixant-nos, desfilant amb el cap cot i amb aquell aire de gos apallissat que tanta rabieta fa. Recordeu el gran Saza fent d'empresari català poruc i llastimós a la magnífica pel·lícula La Escopeta Nacional? Doncs això, aquest és el català estàndard dels últims 30 anys. Si li heu d'explicar a algun estranger què és un català, li heu de posar aquest film i explicar-li que som aquesta caqueta.

Dit això, cada vegada fa més basarda aquesta moda entre molts catalans de veure el PP com el dimoni escuat fent-lo servir d'ase dels cops, fins i tot llençant-los-hi pseudoargumentacions catastròfiques que ratllen la bogeria antidemocràtica sense entendre que el PP és ja un partit normalitzat en democràcia. Algú s'ha parat a pensar algun cop que el PP està exercint el mateix paper que qualsevol altre partit del món -gens sospitós de reaccionari- exerciria en el seu Estat? O és que no és normal que un partit estatal vulgui harmonitzar tot el seu territori? Podeu estar segurs que jo faria el mateix per Catalunya. I és que, on s'és vist, per exemple, que la llengua oficial i predominant de l'Estat no sigui la vehicular en una part d'aquest?! Qui no entengui això és que no vol o no ho sap entendre.

El que no és normal és veure com les tifes habituals de Catalunya es passin el dia queixant-se pel maltractament, volent alhora participar i formar part de l'Estat. Qui no és normal és el que posa la banya encara amb l'encaix i el federalisme il·lús. El que no és normal és que la part feble prefereixi estar condemnada al patiment i a la desconfiança perpètua talment com una dona maltractada. El PP és normal, nosaltres no.

O a dins o a fora. O país normal o una regió més. Però per favor, no us queixeu més i acabem ja amb la cantarella del
català pobret i emprenyat, feu-ho per les noves generacions almenys. Amb aquesta manereta de fer esteu fent un pèssim favor a la societat i la política. El PP fa la seva feina i la fa molt bé. El PP és infinitament millor que el PSOE en molts aspectes, és un partit seriós que no enganya, i l'únic partit que molt probablement pot treure els espanyols de la crisi. No oblideu que serà amb el PP amb qui haurem de negociar la separació, i no amb uns pelacanyes mentiders del PSOE.

Nosaltres només podem sortir de la crisi econòmica i mental si sortim d'Espanya, això ho sap tothom i és profecia, i aquesta és la qüestió que els nostres partits majoritaris, que han sostingut l'autonomisme durant 30 anys per sobre de tot i de tothom, han de tenir clar.

Menys queixar-se donant la culpa a altri, i més valentia i sentit comú.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

la caqueta la sereu vós, jo em tinc consideració de persona, i exigeixo aquest tractament a qualsevol interlocutor, sigui català, espanyol o sudanès. Només coincideixo en que només hi han dues alternatives: o regió espanyola o estat propi. El PP no és un partit democràtic, només cal veure com tracta els seus herois feixistes i el seu grau de xenofòbia amb els catalans.

Eric ha dit...

Que s'hagi sentit al·ludit ja denota que, o bé no ha entès res de l'article, o que efectivament vostè és una caqueta. Una gran caca.