dijous, 21 de gener del 2010

Perdre el temps


El 14 de gener passat, l'eurodiputat Oriol Junqueras, demanava al president Buzek la retirada de l'exemplar de la Constitució espanyola de l'any 1978, guarnida tota ella de símbols franquistes, que l'Estat ha exposat a Brussel·les. Els que em coneixen saben l'afecte i el respecte que l'hi tinc a l'Oriol, amb ell hi confio a ulls clucs, tot i això però, penso que en aquesta qüestió, no només és una pèrdua de temps, sinó que cau en un dels paranys endèmics que ha patit sempre el poble català: Intentar modernitzar i salvar el coll a Espanya davant del món civilitzat.

És ben cert també, que si no denuncia això, automàticament sortiria el rondinaire català de torn, que amb veu de soci perdedor del Barça diria: Ho haveu vist! Aquests d'ERC que no serveixen per defensar Catalunya ni a Europa. Per tant, no hi ha més remei, endavant amb el què sigui Oriol.

Però bé, anem al tema en qüestió, com he dit, portem 150 anys rentant-li els llençols bruts a Espanya, i a canvi només hem rebut que humiliacions, cops d'estat i guerres, per tant, intentar resoldre un problema de sentit comú, on Espanya s'hi fica ella soleta, és engreixar un cop més la il·lusa idea de que existeix una Espanya moderna, cívica, democràtica i federal. Mai! Encara que visquin en una certa democràcia, la mentalitat mesetària, mai estarà a l'alçada dels països civilitzats, ells tenen una esquerra que ha acceptat el franquisme, i una dreta que encara no n'ha sortit, per tant, Espanya serà franquista (enteneu: imperialista, intolerant, superba, espanyolista...), o no serà. La resta, com per exemple trencar-se el cap perquè hi hagi segells plurilingües, és perdre el temps i fer volar coloms. Espanya és i ha de ser només espanyola, i Catalunya s'hi ha de separar, bàsicament per tenir un futur en pau i amable amb ella.