dilluns, 24 d’agost del 2009

Vergonya a Cambrils


Fa temps, un amic que es troba exiliat a terres basques, escrivia al seu bloc (crec) que als Països Catalans el més normal del món era cantar amb la llengua pròpia del país, que, a més, actualment havíem passat d'un estat de permanent reivindicació a un de normalitat amb un plus afegit, que podíem gaudir d'una excel·lent qualitat estilística de grups musicals molt variats. Correcte. En definitiva, i parlant pel broc gros, que era de friquis enmarranar-se a cantar només en castellà o anglès a Catalunya, quan no hi ha cap necessitat i ni tant sols la majoria de gent t'entén. Vaja... que la modernitat ja no passava perquè un grup de rock d'adolescents del Ripollès, que no han sortit mai d'aquesta comarca, cantessin per a quatre famílies en anglès en una Festa Major (un fet real i surrealista), sinó que passava per cantar en català i anar desacomplexadament pel món.
Doncs bé, dit això, la setmana passada aquest país i més concretament les comarques tarragonines van haver d'aguantar una humiliació, una baixada de pantalons i una manifestació d'autoodi de dimensions exagerades. A la bonica població de Cambrils es va celebrar un any més el Cambrirock, un festival potent de música que dura quatre dies i on la presència de música en català brillava per la seva absència.
Una quinzena de bandes i n'hi una en català! Però què passa aquí?! Encara no ens hem fet grans?! Al 2009 encara hem d'aprendre que la qualitat no està renyida amb el català?! És un acte de provincianisme o d'ignorància? Això seria surrealista si no fos que realment és dramàtic.

Macaco, un dels personatges culturalment parlant, més perillosos i foscos del país, va ser una de les estrelles d'aquesta vergonya de festival.
Aquest estropici i aquesta fricada ha sigut una gentilesa de l'Associació de Músics de Cambrils amb l'ajuda inestimable de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament portada pel personatge Jordi Savall. Qui hagi d'estirar les orelles demano que immediatament ho faci. Jo ja ho he fet des d'aquí.
Vergonya cavallers, vergonya!

3 comentaris:

Josep ha dit...

Encara existeixen els Macaco? I qui carai els escolta!?

Anònim ha dit...

Aquí es defensa l'absència de grups catalans: "Los veteranos del festival (Cambrirock) lamentan que se haya tardado tanto en cercenar el cordón umbilical de los grupos catalane"

http://www.elpais.com/articulo/cultura/festival/Cambrirock/impregna/hip-hop/ganar/nuevos/publicos/elpepucul/20090820elpepucul_3/Tes

Magic Pop ha dit...

Ja ho pots ben dir, quina vergonya: de cartell, de comentaris idiotes, de suposades associacions de músics sense criteri, i de territori, absurd i venut, anomenat la "Cosa" Daurada.

Tot plegat em fa pena i molta ràbia, sobretot la frase que apareix al sempre mediocre País espanyolista, absolutament vomitiva... "cercenar el cordón umbilical de los grupos catalanes..." una altra cosa jo els "cercenaria"!!!

Sort que a Torredembarra mantenen el llistó ben alt, amb els magnífics Trons que actuen l'1 de setembre dintre d'un bon festival de blues'n'roll.

Salutacions
Àlex