dijous, 7 d’agost del 2008

Entre tanta calor, dues bones coses


La primera i segurament la més efectiva. La cadena osonenca de supermercats Bon Preu, Orangutan i Esclat amb prop de 111 establiments arreu del país, ha decidit imprimir 2.500 xapes pels seus treballadors i treballadores amb el lema "Si us plau, parla'm en català", no cal dir que és una campanya ferma i amb molta valentia, una campanya que no hauria de tenir sentit d'existir en un país normal, però és clar, tenint en compte el país que tenim, no deixa de ser excepcional. El més significatiu del cas però, és que el Grup Bon Preu és l'exemple del què hauria de ser l'empresariat català, una empresa que no només té clar a on treballa sinó també per a qui treballa, aquest és el tema. Un 10 pel grup Bon Preu.

La segona em fa una por... Però bé, sembla que els nostres polítics porucs de mena comencen a treure el cap, aquest dissabte quan Espanya torni a defraudar i enganyar a les catalanes i els catalans, incomplint per enèssima vagada amb un Estatut que igualment no serveix de res -que trist que és lo nostre-, sortirant units a moure una mica la cua i a fer veure que no hi estant d'acord.
A veure, això té una cosa bona, m'explico, de cara a la societat aquests cops de força i unitat són bons i animen, això és indiscutible, no hi ha res millor per un poble que avançar emocionalment, recordeu el 30 de setembre del 2005, no? Jo també m'ho vaig creure una miqueta. Però és clar, si voleu fem una aposta. Qui farà la puta i la Ramoneta primer? qui serà el traïdor? Bé ho deixo a l'aire, crec que les apostes estant frec a frec entre els multicultis ciutadants del món (d'Espanya), o els ràncis montserratins (bé, de Pedralbes).
Això amigues i amics, no ho podrem veure fins que es votin els pressupostos generals de l'Estat, serà allí on es veurà clarament qui treballa i pensa per Catalunya, serà allí on definitivament es veurà el traïdor. Qui voti afirmativament pressupostos amb el PSOE, no havent-hi primer un bon finançament per Catalunya, no hauria de tenir l'aval del poble català.
El PSC té un problema gros i molt gros... Ho veieu no? I lo bé que m'ho passo!